Orta Elbe Biyosfer Rezervi

Orta Elbe Biyosfer Rezervi Garip bir başlık oldu farkındayım, fakat parkın türkçe adı tam olarak bu. Almancası ise ; ”Biosphärenreservat Mittelelbe”.

Burası tamamen ağaçlar içinde, kamp alanları olan, patika yolları ve doğası ile aslında bir orman. Worlitz de bulunuyor. Bizim girdiğimiz kısım ise Kapen’in tam karşısı. Berlin -Leipzig yolu üzerinde nefes almak için, dinlenmek için, yürüyüş yapmak için çok güzel bir durak. Otoyolda 185 numaralı çıkıştan yani Worlitz, Kapen, Wildensee çıkışından çıkınca 2 km mesafede.

Parkın bir çok giriş noktası var, dilediğinizi kullanabilirsiniz. Fakat kapen karşısında girişten girerseniz, information ve ufak bir doğal müzesi olan bir bina var, içersinde doğal hayata dair bir sunum ve hediyelik eşya dükkanı da bulunuyor. Mevsiminde giderseniz, meyve ağaçlarından tadımlık, elma, erik gibi meyveler toplayıp yiyebilirsiniz.

germany-elbe1

Ayrıca bu büyük milli park içinde ulaşım için ufak bir tren yolu kurulmui ve 2 vagonlu butik bir trenle park içinde gezebiliyorsunuz. denemekte fayda var..

Eğer sadece dinlenelim, ormanda ufak bir gezinti yapalım derseniz burası ideal, fakat bütün parkı gezmek isterseniz, worlitz tarafından giriş yapmanız gerekiyor. Worlitz parkının içersinde elbe kenarına kurulmuş taştan bir kale var, turistik ve güzel bir yer bunun dışında genel olarak herhangi bir yapı bulunmuyor.

Temiz hava ve keyifli bir orman yürüyüşü sizi bekliyor..

Çağlar Yavaşoğlu
Çağlar Yavaşoğluhttp://caglaryavasoglu.com
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, Amatör fotoğrafçı ve gezgin, Amatör Marangoz
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Tarih:

İlginizi Çekebilir
Related