Tekirdağ

Bu kez yolum Trakya’ya, Trakya’nın pek bilinmeyen kenti Tekirdağ’a düşüyor. Soğuk ve puslu bir günde iş amacıyla gittiğim Tekirdağ’ı keşfetme fırsatını elbette kaçırmıyorum. Üzerimde kalın kıyafetler, sırtımda çantam, işimi erkenden hallettikten sonra başlıyorum bu şehri keşfetmeye.

Huzurlarınızda Trakya’nın pek bilinmeyen şehirlerinden Tekirdağ…

Tekirdağ

Ulaşımı Nasıl Sağlayalım?

Ankara’dan en pratik ulaşım yolu, Çorlu Havalimanı’na uçakla gelmek elbette. Böylelikle İstanbul’u ve İstanbul trafiğini kolaylıkla pas geçerek, zamandan bolca tasarruf etmek mümkün. Ancak, akılda bulundurmakta fayda var; Tekirdağ, Atatürk Havalimanı’na da oldukça yakın. Dolayısıyla Ankara’dan Çorlu’ya günlük karşılıklı seferleri beklemeden de Atatürk Havalimanı’ndan kolaylıkla ulaşımı sağlamak mümkün.

Nerede Kalalım?

Benim seyahatim iş amaçlı olduğundan, şirketin ayarladığı otelde konaklamak durumunda kaldım. Tek dezavantajı şehre uzak olması olan ve dışarıdan her ne kadar çok iç açıcı gözükmese de temiz yatak ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak bir otel olan Yayoba Otel‘e bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Bir diğer, belki de daha garanti alternatif için ise Ramada Otel‘i düşünebilirsiniz.

Nereleri Gezelim, Görelim?

Tekirdağ, her ne kadar diğer Trakya kentlerinin gölgesinde kalsa da köklü bir tarihe sahip. Üstelik, şehir merkezinde bulunan yerleri yaklaşık 2 saatlik bir sürede rahatlıkla gezmek mümkün. Gelin bu yerlere hep birlikte göz atalım.

  • Rüstem Paşa Cami: Kendisi ile aynı adı taşıyan bu cami, Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan’ın eşi Rüstem Paşa adına, Mimar Sinan tarafından yapılmıştır. Ben gittiğimde tadilatta olduğundan ne yazık ki kapalıydı ve içini gezme şansını bulamadım. Ancak, dışarıdan bakıldığında dahi son derece zevkli ve estetik bir şekilde yapıldığını söylemek mümkün.
Rüstem Paşa Cami
  • Namık Kemal Evi: Vatanseverliğin işlendiği şiirleriyle bilinen ünlü şair Namık Kemal’in doğduğu evin yakınında bulunan bir evin restore edilmesiyle Namık Kemal’e adanmış bir müze burası. Müzede Namık Kemal’in eserlerinin yanısıra Tekirdağ’a özgü kıyafetler, mutfak eşyaları da sergilenmektedir. Giriş ücreti 2-TL, kapısında her ne kadar pazar ve pazartesi kapalı yazsa da pazartesi günü açık. Bizzat test edildi, onaylandı. 🙂
Namık Kemal Evi
  • Rakoczi Müzesi: Bu müze, Macar-Türk halkları arasındaki dostluğa istinaden, Macar halk kurtuluş kahramanı II. Rakoczi French’in şahsi eşyaları ve ailesine ait eşyaların sergilendiği bir yer olarak misafirlerini ağırlamaktadır. Burası pazartesi günleri kapalı ve ne yazık ki benim seyahatim de bu güne denk geldiğinden müzenin içini gezme şansım olmadı. Ancak, vaktiniz varsa, şahane bir deniz manzarası eşliğinde bu müzeyi de ziyaret edebilirsiniz.
Rakoczi Müzesi
  • Sahil ve Liman: Şehrin en keyifli yeri, elbette deniz kenarı ve liman. Özellikle hava güzelse çok keyifli yürüyüşler yapabileceğiniz limanda, kısa bir fotoğraf molası da verebilirsiniz.
Liman, Tekirdağ
Liman, Tekirdağ
Sahil, Tekirdağ
Sahil, Tekirdağ

Nerede Yemek Yiyelim?

Tekirdağ, pek tabii ki köftesiyle ünlü. Ben, bu lezzeti Hükümet Caddesi’nde bulunan Abdi Özcan‘da denedim. 1 porsiyonda toplam 10 köfte bulunuyor, ancak köfteler soğumasın diye 5’er 5’er servis ediliyor. Oldukça lezzetli bu köftenin 1 porsiyonunu fiyatı ise yanında ayranıyla birlikte 17-TL.

Tekirdağ Köfte
Tekirdağ Köfte

Tekirdağ, her ne kadar Trakya’da Edirne’nin gölgesinde kalmış olsa da son derece keyifli bir deniz kenti. Trakya gezinize, Tekirdağ’ı da ekleyerek, bu keyifli kente bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Keyifli geziler…

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Tarih:

İlginizi Çekebilir
Related