10 Adımda Amerika’da Doğum

Amerika California’da doğum yapmayı düşünüyorsanız ortalama doğum maliyeti hastane, doktor, çocuk doktoru, anestezi, testler dahil, diğer tüm harcamalar hariç, normal doğum ve sezeryana bağlı olarak 10.500 – 16.000 USD arasındadır. Toplam maliyet ise ortalama olarak 25.000 – 35.000 dolar arasında olacaktır. Toplam maliyet, yeme-içme, gezme, konaklama ve araç tercihinize göre değişecektir.

Okuduğum bir çok blog’da uzun uzun anlatıldığı için konuyu kısa ve öz olarak da anlatmaya çalışacağım. Bu yazıda gerekli bilgileri, ipuçlarını ve yol haritasını bulabilirsiniz. Ortalama doğum masrafı, Ev kirası, araç ve yaşam masrafları hariç , hastaneye ve doktora ve gideceğiniz yere göre değişiklik gösterir ve ortalama 6.000 – 40.000 dolar arasındadır. Tüm masraflar dahil ortalama 20.000 – 60.000 dolar arasında bir maliyeti olacaktır.

1Amerika’da Doğum için Gideceğiniz eyaleti ve şehri seçin

Gideceğiniz Eyaleti ve Şehri Seçin

Türkiye’den direkt uçuş yapılan yerleri seçmenizde fayda var. Böylelikle yorucu bir yolculuktan kaçınabilirsiniz.

Amerika’da Doğum için seçeceğiniz Eyaletin ve özellikle Şehrin Vital Records (Nüfus dairesi) sayfasından Birth Certificate (Doğum Belgesi) veriliş sürelerini öğrenin. Yine Pasaport için teslim sürelerini öğrenin. Doğum yapacağınız Hastahane hangi şehrin sınırlarında ise çocuğunuz o şehirde doğmuş olacak ve o şehrin Vital Records (Nüfus dairesi) uygulamaları geçerli olacak.

Güvenli ve ev kiralarının daha uygun olduğu yerleri seçebilirsiniz. Ya da Turistik gezebileceğiniz ve alışveriş olanakları olan bir yeri seçebilirsiniz.

Değerlendirme
Önceki İçerikLüksemburg
Sonraki İçerikKolodko ‘nun Minik Heykelleri
Avatar photo
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, Amatör fotoğrafçı ve gezgin, Amatör Marangoz
10-adimda-amerikada-dogumAmerika California'da doğum yapmayı düşünüyorsanız ortalama doğum maliyeti hastane, doktor, çocuk doktoru, anestezi, testler dahil, diğer tüm harcamalar hariç, normal doğum ve sezeryana bağlı olarak 10.500 - 16.000 USD arasındadır. Toplam maliyet ise ortalama olarak 25.000 - 35.000 dolar arasında olacaktır. Toplam maliyet, yeme-içme,...

11 Yorum

  1. Merhaba Çağlar Bey,

    Yazınız çok faydalı, teşekkürler:) Ben henüz 6 haftalık hamileyim. Doğumumu Amerika’da yapmayı düşünüyorum. Benim ailem orada yaşadığı için kalacak yer sorunum olmayacak. Yalnız Amerika’ya ne zaman giriş yapmam gerekir, 35. Haftada gittiğimde kapıda çevirmezler mi? Gittiğimde, girişte doğum için geldiğimi söylemem gerekir mi? Söylersem veya söylemezsem bir sorun olur mu? Siz girişinizde nasıl yaptınız? Şimdiden çok teşekkür ederim.

    • Merhaba Kübra Hanım, Eşim Birleşik Devletlere giriş yaparken saklamadı hamileliğini. Gümrük memuru da herhangi bir sormadı kendisine, sorsaydı hamile olduğunu söylecekti. Bir sorun olur mu? maalesef bunun net bir cevabını bizde alamadık kimseden, fakat genel kanı doğru beyan etmek yönünde. Eşim 28. hafta da gitti. Sizin için 35. Hafta bana biraz fazla geldi, 32-36 arasında havayolu şirketi uçmasında sakınca yoktur diye bir doktor raporu talep edebiliyor. Benim tavsiyem 32. haftayı geçirmeyin. Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza 🙂

      • Cevabınız için teşekkürler Çağlar Bey, tahlihsiz bir olay yaşadık o zaman, aylar sonra tekrar araştırma yaparken gördüm yanıtınızı. 30. haftayı geçirmeden gitmeyi planlıyorum şu anda. Eşiniz doktorunu gitmeden mi ayarladı? Gitmeden doktor ile görüşmek de gerek var mıdır? Sadece hastane/doktor maliyeti ne kadar oldu size?

  2. Merhabalar,
    bende 32 haftalık olduğumda yani bu kasım ayında doğum için büyük ihtimalle dallas’a gideceğim. Maalesef eşim Türkiye’deki işinden dolayı gelemeyecek.
    Tek başıma birth certifikasınıve çocuğun pasaportunu çıkartabiliyor muyum? Sanırım eşimden vekalet tarzı bir yazı almam gerekiyormuş.
    Bu konuda hakkında bilginiz varmıdır? var ise bu yazıyı ben usa gitmeden mi alması lazım aceba?

    teşekkürler

    • Merhaba Yağmur Hanım,

      Öncelikle hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alın..

      Bebeğe pasaport çıkartırken, görevli hem anneyi hemde babayı birlikte istiyor. Bence eşinizden gitmeden vekalet almanız gerekiyor ve onu ABD de İngilizce olarak tekrar onaylatmanız gerekiyor.

    • Yağmur hanım çocuğunuzun pasaport olayını babsı olmadan halledebildiniz mi? Aynı sıkıntı bende de var da yardımcı olursanız çok sevinirim.

  3. Merhaba arkadaşlar,
    biz de Abd’de doğum planlıyoruz,

    ancak şu anda 8 haftalık hamileyim ve henüz vize almadık.

    Sizce vize görüşmesinde doğum amaçlı gittiğimizi açıkça beyan edelim mi?

  4. Merhaba Hülya Hanım,

    Öncelikle hayırlı olsun, vize alma sebebiniz sadece doğum yapmak mı? Sonuçta 10 yıllık bir vize verilmesi olası. Biz sizin yerinizde olsak 8 haftalık hamilelikte bunu beyan etmezdik. Sonuçta doğum yaklaştıkça vazgeçebilirsiniz ya da başka bir alternatif düşünebilirsiniz. Bu nedenle bizce turistik olarak vizenize başvurun ve beyan etmeyin. Sırf bu nedenle red almanız durumunda sonraki süreçte başka nedenler için de vize almanız zorlaşacaktır.

  5. Çağlar Bey merhaba,

    Çok pratik ve güzel bir yazıydı, emeğiniz için teşekkürler.

    Bizde planlıyoruz ancak hamileliğin son 2 ayında ortaya çıkabilen komplikasyonlar olduğunu okudum ( Polihidramnios, erken doğum gibi ),
    ABD’de sağlık hizmetlerinin çok pahalı olduğunu düşününce böyle bir durum olursa ne yaparız diye biraz kafama takıldı,
    hamilelik / doğumu kapsayan sigorta alamayacağımızı yazmışsınız,

    siz veya buradaki yorumları okuyan herhangi birisi bu konunun bir çözümü var ise yazarsa çok sevinirim 🙂

    6. – 7. aya kadar sorunsuz gelen bir hamilelikten daha sonra böyle sorunlar çıkma olasılığı yüzde kaçtır acaba ?

    Çok teşekkürler,
    Selamlar

    • Murat Bey Merhaba,

      Ne yazık ki bu risk her zaman var, Annenin karşılaşacağı riskler için bir sigorta yaptırmanız pek mümkün değil, fakat bebek ile ilgili riskler (fatura bebek risklerinde çok daha yüksek oluyor) için sigorta yaptırabilirsiniz. 5. madde de ”Bir sigorta şirketi ile anlaşın” başlığı altında detaylı açıklamayı bulabilirsiniz. Ayrıca anlaşacağınız hastaneden de olası riskler için fiyat talep ediniz. Unutmayın ki; tüm ek maliyetler için pazarlık yapabilirsiniz.

      6. aydan sonra çıkabilecek riskler için gitmeden buradaki doktorunuzdan daha doğru ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

      Bizde, burada çıkmamasına rağmen orada hamilelik şekeri çıkmıştı, kontroller ve takip için ortalama 1.000 USD lik bir ek maliyeti olmuştu.

      Bazı riskleri göze almak gerekiyor, yine de umarım sağlıklı sorunsuz bir şekilde bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz